Referenties

Introductiecursus peuterdans

“De introductiemiddag geeft goed weer wat je in de opleiding kunt verwachten. Yvonne heeft een open houding, waardoor je je snel op je gemak voelt. Het is fijn om gelijk in de praktijk aan de slag te gaan en feedback te ontvangen op het geleverde werk. Dit geeft meer inzicht in hoe je dingen aan kunt pakken. Praktijkopleidingen leveren zoveel meerwaarde in je werk met kinderen!”

Ilse Westdijk, leerkracht/ dansdocente, Spijkenisse, 5 november 2017


“Je gaf de les op een rustige, natuurlijke en gestructureerde manier, haalde veel voorbeelden uit de praktijk aan, weet duidelijk van wanten. De materialen die we meekregen zijn van mooie kwaliteit.

Ja, ik vind dat je het Dingjan Peuterdansonderwijs iets heel moois en unieks hebt opgebouwd!”

Tineke Friesen, dansdocente, Nieuwegein, 12 maart 2017


“Yvonne, wat ben je een inspirerend persoon. Wat een rust en professionaliteit straal je uit, bén je!! Erg fijn. Je bent positief, ook in feedback. Prettig! Ik denk vaak aan je terug…. :). Je neemt de tijd. Beleeft het kind. Je snapt de kinderen helemaal. Voor verdere verdieping is aan te raden nog meer dagdelen les te volgen.”

Kirsten de Boer, dansdocente, Leiden, 6 november 2016

Introductiecursus op maat ism een kinderdagverblijf

“Ik vond Yvonne duidelijk, helder en oprecht. Ik vond het fijn en inspirerend om te ervaren hoeveel ervaring ze al had met peuterlessen en wat voor rust ze over je heen heeft als ze doceert. Die rust en duidelijkheid werkt door op de leerlingen aan wie ze lesgeeft, lijkt mij.

Waar ik denk ik het meest van opgestoken heb, is zelf leerling zijn. Ik kon mij (voor mijn gevoel) goed verplaatsen in een kind en begreep opeens veel beter waarom ze soms niet meteen naar mij als docent luisteren of afgeleid zijn. Dat het niet aan mij ligt, maar dat ze zo opgaan in de opdracht of wat je ze aanreikt dat ze daar nog veel liever in doorgaan of in blijven zitten dan al doorgaan met iets nieuws. Dat het soms helpt om je lesstof fysiek uit te testen dan alleen maar in je hoofd te maken.”

Kim Tuerlings/ dansdocente, Zevenbergen, 13 maart 2016


“Bevlogen en inspirerende docent die motiveert om fantasievolle lessen te bedenken en uit te voeren voor kinderen. Ik ga de opleiding peuterdans volgen!”

Phoebe Brack/ dansdocente, Maastricht, 5 juni 2016


“Het was voor mij erg fijn om een richting te krijgen, handvatten, om mijn peuterdanslessen volgend seizoen vorm te geven. Dank daarvoor! Jouw onderbouwing vind ik verhelderend, ik heb zeker een aantal eye-openers meegekregen. Bijvoorbeeld dat bij het creëren van een fantasiewereld voor de peuters het benoemen van de handelingen al genoeg kan zijn. Fijn ook om een les mee te kunnen maken. Dank!”
Susanne van den Berg, leerkracht/ dansdocente, Diemen, 19 mei 2015


Heb je nu na de introductiecursus peuterdans de intentie om de opleiding te komen volgen?

“Ja, deze manier van dansen met peuters/ kleuters spreekt mij bijzonder aan, ik heb meerdere cursussen gedaan op het gebied van dans en beweging maar nooit het gevoel gehad van hier kan ik wat mee. In deze introductiecursus had ik dat wel, ik denk dat het een hele mooie doeltreffende manier is om peuters mee te kunnen nemen waar ze zo goed in zijn, fantasie en bewegen. Tevens een verrijking voor hun ontwikkeling op gebied van taal, motoriek en sociaal.”

 Heb je in de introductie cursus veel ideeën op gedaan?

“Ja en niet alleen die dag maar ook de dagen erna. “

 Heb je het gevoel dat je hiermee meteen aan de slag kan?

“Ja, ik heb het meteen geprobeerd met mijn eigen peutergroep.”

 Wat vond je van de inhoud van de cursus? 

“Leuk, enthousiast en goede sfeer. Heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Smaakt wel naar meer. Cursusboek is duidelijk en prettig leesbaar.”

 Jozefien Lustig, Gouda, 2 november 2014


“Goed, het werd eerst voorgedaan dus heb je meteen een beeld hoe je een les kan opbouwen, met praktische tips zodat je meteen aan de slag kan. Ik vond het een prima aanbod  zo voor die dag, juist het onderdeel met het dansverhaal kon je gelijk uit proberen. Het was héél inspirerend om op deze manier te kunnen werken met peuters.”

Sandra de Jong, VVE medewerker, Amsterdam, februari 2013


“Ik vond het fijn om eerst te ervaren hoe een peuterdanslesje is, voordat we in gingen op de theorie erachter. En ik vond het erg leuk om zelf iets in elkaar te mogen zetten en te zien wat anderen gemaakt hebben.”

Meriam Broersen, medewerker op consultatiebureau, Utrecht, februari 2013


“Ik vond het een inspirerende dag met voldoende informatie, die licht en luchtig aanvoelde. De ideeënstroom werd goed in gang gezet.”

Maria Ligthart –van der Meer,  Psychologe, DenHaag, februari 2013


“Ik vond de introductiecursus inspirerend en gezellig! Ik had direct al zin in de vervolgcursus. De lesmethode spreekt me erg aan.”

Chantal Breure, Docente Baby massage, Maarssen, februari 2013


“Ik vond de introductiecursus erg leuk en leerzaam. Je vertelde over je eigen ervaringen en had een duidelijk lesvoorbeeld. Dat was erg inspirerend. Sommige ervaringen waren ook herkenbaar.”

Jacqueline Krijnen, dansdocente aan ADC, Amsterdam, september 2012


“De introductiecursus was een leuke, leerzame ervaring. Ik heb een andere benaderingswijze ervaren van  peuterlessen.”

Inge Wishaupt, dansdocente aan ADC, Amsterdam, september 2012


“Ik vond je cursus geweldig! Ik word er helemaal blij van en wil zeker een vervolgcursus doen of misschien wel de opleiding. Verder is alles perfect tijd, locatie.”

Yolande Potman, juni 2012


“Tijdens de peuterdansles die jij gaf kon ik me direct in de doelgroep verplaatsen en me helemaal voorstellen hoe leuk peuters dit vinden; en daarbij ook hoe leuk het moet zijn om die les aan hen te geven. Het gaf me positieve energie!”
Monique Laisina, juni 2011


“Ik heb de introductiecursus als zeer inspirerend ervaren. Het mooie van de wijze van verwoorden van het gebruik van fantasie door de docente Yvonne, en het vergroten van bewegingen en de duidelijkheid door een vaste structuur in de les is, dat ik dit ook kan toepassen bij het aanbieden van andere activiteiten. Dit zou best een programma onderdeel in de opleiding PW mogen zijn.”
Desiree Olivieira, juni 2011


“Ik vond Yvonne een krachtige workshopleider met heldere eigen ideeën en zeer professioneel.
Ze heeft een krachtige, speelse, ‘makkelijke’ en aantrekkelijke kijk op dansen met peuters waardoor het voor jou als cursist bijna niet mogelijk is geen zin te hebben om door te gaan met (veel!) dansen met peuters. Ik heb echt nieuwe dingen geleerd en gezien en voor mij was het een waardevolle aanvulling op de kennis die ik al had.”
Nynke Weidema, juni 2011

Vervolgcursus peuterdans

Vervolgcursus op maat ism een kinderdagverblijf

“Vooral het bemerken van een spark in mijn fantasie door de verkregen processen van het creëren van een dansverhaal zullen mijn levenlang een bron van vreugde en mogelijkheden geven, zowel voor mijn dans, muziek als yoga lessen. Toen ik na het eerste deel weer op straat stond keek ik anders naar de wereld om mij heen… het heeft echt een deur in mijn creativiteit geopend. Yvonne is super betrokken bij het doorgeven van een respectvol docentschap aan de kinderen. Ik werk zelf al twaalf jaar met kinderen en kan het ontzettend waarderen wanneer iemand vanuit het hart lesgeeft.”

Marieke de Witte, pedagogische medewerker, oktober 2014


“Ik heb er ontzettend van genoten om de deel modules over peuterdans te volgen. Ik kwam iedere keer met nieuwe ideeën en structuur (opbouw les) thuis. Heel leuk om vanuit de fantasie te werken met peuters. Ik heb er veel aan gehad want mijn structuur van de les is daardoor veranderd. Inmiddels heb ik er ook al weer dingen van mezelf ingelegd, maar dat is juist leuk. Yvonne bedankt voor alle tips en adviezen en de fijne workshops. Het is absoluut de moeite waard en ik vind het een verrijking om op deze manier met peuters te mogen werken. Ik geniet er iedere keer weer van. Ik zou het leuk vinden als er soms nog een module zou zijn voor nieuwe tips en ideeën als je al wat langer les geeft. Uitwisseling.”

Edith Elseman-Kools, creatief ondernemer, april 2014


“Ik vond het erg nuttig en leerzaam om mijn eigen lesje te maken. Normaal had ik niet over een auto gaan dansen. Ik merkte wel dat niet iedereen zijn lesje had voorbereid en dat is jammer. Dan mis je toch de diepgang. Maar er zaten een paar leuke ideeen tussen, die ik zeker ga gebruiken.”

Jacqueline Krijnen, dansdocente aan ADC, Amsterdam, september 2012


“Ik vond het erg leuk om deze cursus peuterdans te volgen. De opbouw (dat het verdeeld is over 3 hele dagen) was heel fijn en daardoor had ik het gevoel dat ik me steeds meer kon verdiepen in peuterdans. We kregen veel stof aangereikt en de afwisseling theorie en praktijk was erg goed. Ik vond het ook leuk om de andere cursisten beter te leren kennen en met hen aan de slag te gaan. Het eindresultaat van de lesjes was heel inspirerend en super leuk om te doen.”
Emma Broek, oktober-november 2011


“Het is super leerzaam en inspirerend om anderen bezig te zien. Je ervaart aan den lijve of een verhaal prikkelend is en wat de muziek met het geheel doet. En je wordt verrast door creatieve vondsten, waar je zelf niet op zou zijn gekomen en die soms heel eenvoudig zijn, maar een heel sterk effect hebben.”
Monique Laisina, pedagogisch medewerker, oktober-november 2011

Opleiding peuterdans

Wat is je algemene indruk nu van de Dingjan Peuterdansopleiding?

“Ik kan mij volledig vinden in de lesmethode, er zit zoveel in waar peuters ontzettend veel van leren. Het is zo leuk om peuters en PM weer te verrassen met een nieuw verhaal of een andere invalshoek wat prachtige reactie van de peuters oplevert en de peuters en PM doen genieten.

Wat zou het toch fantastisch zijn als alle peuters van Nederland peuterdans zouden krijgen in deze lesmethode, wat zou toekomstig Nederland dan slim worden.”

Elfrieda Penders, commercieel medewerker en peuterdansdocente, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2016


“Ik vind de opleiding zeer leerzaam en de lesmethode in peuterdans is belangrijk voor het stimuleren van peuter ontwikkeling. Ik heb veel geleerd tijdens mijn opleiding, opgedane ervaring wil ik aanpassen aan mijn manier van werken.”

Valentina Andric, PM, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2014


“Goed, duidelijk en helder. Ik vind het ook een persoonlijke opleiding. Je wordt goed begeleid en krijgt veel feedback. De lessen zijn altijd duidelijk geweest voor mij en ik heb er veel van geleerd. Ook was er voldoende afwisseling voor mij, ik kon goed aan mijn leerpunten werken en er hing een prettige sfeer! Een fijne verrijking voor mijn vakgebied.”

Loesje den Otter, dansdocente, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2013


“Ik heel blij ben dat ik de opleiding hebt gedaan! Ik heb ontzettend veel geleerd en gedaan. Ik sta zo veel sterker als pm’er op de groep en ik gebruik ook veel meer beeldende taal en fantasie bij de peuters. Het is niet alleen maar peuterdans maar ook het is ook een verrijking van de peutertaal!”

Franciska Finschi, PM, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2013


“De opleiding is goed opgezet, en erg leuke opleiding ook. De begeleiding was top. Zeer deskundige manier van feedback geven. De kritiek was opbouwend. Ik vind het een geweldige lesmethode.”

Rita Biemond, PM, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in oktober 2012


“Mijn ik is door de opleiding ontzettend gegroeid. Ik sta nu heel zeker en standvastig voor een groep.”
Cindy Hendriks, PM- muziekdocente, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans te Rotterdam in april 2011


“Ik heb het ervaren als zeer leerzaam… veel geleerd… ik wist niet dat ik zo veel fantasie in mijn lijf had! Ik heb het als een prettige samenwerking ervaren met de docente en met de medecursisten. Het was daarom niet alleen leerzaam maar ook gezellig om een theorie dagje te doen.”
Madeleine Hengst, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans te Rotterdam in april 2011