Referenties

Praktijkopleiding peuterdans

“Het is een serieuze en  dynamische opleiding. Yvonne is heel alert, niets lijkt haar te ontgaan. Haar coaching on site en de feedback na afloop van elke les zijn reflectief en aanmoedigend. Ze is open, schept vertrouwen en helpt altijd om het tot een succes te maken. Ik vond het fantastisch om de praktijklessen op de desbetreffende locaties te kunnen doen. Ik ben heel blij dat dit mogelijk was! Voor mij was alles wat er zich voordeed met de kinderen en de pedagogisch medewerkers deel van de training. Het maakt de praktijkervaring compleet.”
Anne-Marie, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuterdans in juli 2018


“Er was veel persoonlijke aandacht. Je werd daardoor echt heel goed begeleid op datgene waar jij persoonlijk aan moest werken. Zo leer je het snelst. Ik deed de combi van veel praktijklessen volgen in een kinderdagverblijf in Rotterdam en stage lopen op mijn eigen danswerkplek in mijn woonplaats.
De feedback was absoluut altijd duidelijk en zo niet dan kwam er uitleg zodat ik het wel begreep en er iets mee kon. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar had niet verwacht dat ik zo creatief bezig zou zijn en dat ik dat ook kon. Dat was erg leuk om te ervaren.”
Rebekka de Wit, dansdocent, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuterdans in december 2018

 

Introductiecursus peuterdans

“De introductiemiddag geeft goed weer wat je in de opleiding kunt verwachten. Yvonne heeft een open houding, waardoor je je snel op je gemak voelt. Het is fijn om gelijk in de praktijk aan de slag te gaan en feedback te ontvangen op het geleverde werk. Dit geeft meer inzicht in hoe je dingen aan kunt pakken. Praktijkopleidingen leveren zoveel meerwaarde in je werk met kinderen!”

Ilse Westdijk, leerkracht/ dansdocente, Spijkenisse, 5 november 2017


“Je gaf de les op een rustige, natuurlijke en gestructureerde manier, haalde veel voorbeelden uit de praktijk aan, weet duidelijk van wanten. De materialen die we meekregen zijn van mooie kwaliteit.

Ja, ik vind dat je met Dingjan Peuterdansonderwijs iets heel moois en unieks hebt opgebouwd!”

Tineke Friesen, dansdocente, Nieuwegein, 12 maart 2017


“Yvonne, wat ben je een inspirerend persoon. Wat een rust en professionaliteit straal je uit, bén je!! Erg fijn. Je bent positief, ook in feedback. Prettig! Ik denk vaak aan je terug…. :). Je neemt de tijd. Beleeft het kind. Je snapt de kinderen helemaal. Voor verdere verdieping is aan te raden nog meer dagdelen les te volgen.”

Kirsten de Boer, dansdocente, Leiden, 6 november 2016

 

Introductiecursus peuterdans in Company

Een goede cursus om voor ons zelfstandig aan de slag te gaan met peuterdans.
Kinderopvang Papendrecht, 16 jan 2019

Praktijkopleiding peuteryoga

“Het was super leerzaam en praktijkgericht. De trainer Yvonne Dingjan geeft handvatten en tools waar nodig. Door de praktijklessen kun je deze meteen uitproberen en leren en voel je jezelf groeien met de week. De duur van 9 weken is prima, elke week les geven aan verschillende groepen peuters is heel leerzaam en ook meekijken en meedoen met andere studenten was ook leerzaam. je doet ervaring op als peuteryogadocent, maar tegelijkertijd kan je ook observeren als een medestudent les geeft. Ik heb hiervoor de praktijkopleiding peuterdans gedaan en dit was een fijne volgorde en combinatie, dans en yoga zijn 2 verschillende disciplines, maar werken beide voor peuters en kleuters.
Audrey Pistorius, dans- en yogadocent kinderdans, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuteryoga in december 2018.


“Het is een praktijkgerichte opleiding. Daarbij is het fantastisch vrij direct na de start van de opleiding al te kunnen werken met peutergroepen in een kinderdagverblijf. Yvonne is een serieuze trainer die  goed begeleid. Je voelt dat zij de cursisten wil zien slagen en daar zet zij zich voor in. Yvonne’s manier van werken is heel erg vanuit side-coaching, dus ter plekke waar nodig iets inbrengen. De feedback was in mijn beleving altijd constructief. Ik deed deze opleiding aansluitend op de praktijkopleiding peuterdans en startte de opleiding met het idee van ‘dan kan ik niet alleen peuterdans bieden maar ook nog peuteryoga geven’. Die combinatie is prettig.”
Anne-Marie, peuterdans- en yogadocente, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuteryoga in december 2018.

 

Introductiecursus op maat ism een kinderdagverblijf

“Ik vond Yvonne duidelijk, helder en oprecht. Ik vond het fijn en inspirerend om te ervaren hoeveel ervaring ze al had met peuterlessen en wat voor rust ze over je heen heeft als ze doceert. Die rust en duidelijkheid werkt door op de leerlingen aan wie ze lesgeeft, lijkt mij.

Waar ik denk ik het meest van opgestoken heb, is zelf leerling zijn. Ik kon mij (voor mijn gevoel) goed verplaatsen in een kind en begreep opeens veel beter waarom ze soms niet meteen naar mij als docent luisteren of afgeleid zijn. Dat het niet aan mij ligt, maar dat ze zo opgaan in de opdracht of wat je ze aanreikt dat ze daar nog veel liever in doorgaan of in blijven zitten dan al doorgaan met iets nieuws. Dat het soms helpt om je lesstof fysiek uit te testen dan alleen maar in je hoofd te maken.”

Kim Tuerlings/ dansdocente, Zevenbergen, 13 maart 2016


“Bevlogen en inspirerende docent die motiveert om fantasievolle lessen te bedenken en uit te voeren voor kinderen. Ik ga de opleiding peuterdans volgen!”

Phoebe Brack/ dansdocente, Maastricht, 5 juni 2016


“Het was voor mij erg fijn om een richting te krijgen, handvatten, om mijn peuterdanslessen volgend seizoen vorm te geven. Dank daarvoor! Jouw onderbouwing vind ik verhelderend, ik heb zeker een aantal eye-openers meegekregen. Bijvoorbeeld dat bij het creëren van een fantasiewereld voor de peuters het benoemen van de handelingen al genoeg kan zijn. Fijn ook om een les mee te kunnen maken. Dank!”
Susanne van den Berg, leerkracht/ dansdocente, Diemen, 19 mei 2015


Heb je nu na de introductiecursus peuterdans de intentie om de opleiding te komen volgen?

“Ja, deze manier van dansen met peuters/ kleuters spreekt mij bijzonder aan, ik heb meerdere cursussen gedaan op het gebied van dans en beweging maar nooit het gevoel gehad van hier kan ik wat mee. In deze introductiecursus had ik dat wel, ik denk dat het een hele mooie doeltreffende manier is om peuters mee te kunnen nemen waar ze zo goed in zijn, fantasie en bewegen. Tevens een verrijking voor hun ontwikkeling op gebied van taal, motoriek en sociaal.”

 Heb je in de introductie cursus veel ideeën op gedaan?

“Ja en niet alleen die dag maar ook de dagen erna. “

 Heb je het gevoel dat je hiermee meteen aan de slag kan?

“Ja, ik heb het meteen geprobeerd met mijn eigen peutergroep.”

 Wat vond je van de inhoud van de cursus? 

“Leuk, enthousiast en goede sfeer. Heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Smaakt wel naar meer. Cursusboek is duidelijk en prettig leesbaar.”

 Jozefien Lustig, Gouda, 2 november 2014


“Goed, het werd eerst voorgedaan dus heb je meteen een beeld hoe je een les kan opbouwen, met praktische tips zodat je meteen aan de slag kan. Ik vond het een prima aanbod  zo voor die dag, juist het onderdeel met het dansverhaal kon je gelijk uit proberen. Het was héél inspirerend om op deze manier te kunnen werken met peuters.”

Sandra de Jong, VVE medewerker, Amsterdam, februari 2013


Verdiepingsdagen 1 & 2

“Het was fijn om voorbeelden, theorie en praktijk met elkaar af te wisselen. De theorie en de creatieve denktechnieken geven meer inzicht over je manier van dansen, de praktijk maakt de theorie meer inzichtelijk.
Het was fijn om voorbeelden van Yvonne te zien en met andere medestudenten aan eigen verhalen te werken. Zo krijg je een goed beeld van op welke manier je de creatieve denktechnieken in kunt zetten. Yvonne is een fijne docent die de tijd en ruimte neem om je nieuwe vaardigheden eigen te maken. Je wordt geprikkeld om op een andere manier aan de slag te gaan. Fouten maken mag, want daar leer je allemaal van. Er is ruimte voor jouw als persoon en als dansdocent. Je wordt heel erg in je waarde gelaten.”

Ilse Westdijk, kinderdansdocent, 27 januari & 10 februari 2019


“Ik heb alleen verdiepingsdag 1 gevolgd, de theorie. Door hier aan deel te nemen ben ik ruimer gaan nadenken over lesstof. Ik verplaats me nu ook meer in het kind zelf. Ik kan nu creatief verder in peuterdans.  Yvonne als trainer is heel duidelijk en je voelt je op je gemak in het leerproces. Yvonne liet je uit je comfort komen en je inner “peuter” naar boven komen. Erg blij dat we ook met materialen en muziek zijn bezig geweest. Zo maakte het de dag voor mij qua les informatie heel erg compleet voor mijn peuterlessen.”

Amber Kroskinski, Dansdocente in Sportschool Nijhoff, 27 januari 2019

 

Vervolgcursus peuterdans

Vervolgcursus op maat ism een kinderdagverblijf

“Vooral het bemerken van een spark in mijn fantasie door de verkregen processen van het creëren van een dansverhaal zullen mijn levenlang een bron van vreugde en mogelijkheden geven, zowel voor mijn dans, muziek als yoga lessen. Toen ik na het eerste deel weer op straat stond keek ik anders naar de wereld om mij heen… het heeft echt een deur in mijn creativiteit geopend. Yvonne is super betrokken bij het doorgeven van een respectvol docentschap aan de kinderen. Ik werk zelf al twaalf jaar met kinderen en kan het ontzettend waarderen wanneer iemand vanuit het hart lesgeeft.”

Marieke de Witte, pedagogische medewerker, oktober 2014


“Ik heb er ontzettend van genoten om de deel modules over peuterdans te volgen. Ik kwam iedere keer met nieuwe ideeën en structuur (opbouw les) thuis. Heel leuk om vanuit de fantasie te werken met peuters. Ik heb er veel aan gehad want mijn structuur van de les is daardoor veranderd. Het is absoluut de moeite waard en ik vind het een verrijking om op deze manier met peuters te mogen werken.”

Edith Elseman-Kools, creatief ondernemer, april 2014


Reguliere opleiding peuterdans

Wat is je algemene indruk nu van de reguliere opleiding peuterdans?

“Ik kan mij volledig vinden in de lesmethode, er zit zoveel in waar peuters ontzettend veel van leren. Het is zo leuk om peuters en PM weer te verrassen met een nieuw verhaal of een andere invalshoek wat prachtige reactie van de peuters oplevert en de peuters en PM doen genieten.

Wat zou het toch fantastisch zijn als alle peuters van Nederland peuterdans zouden krijgen in deze lesmethode, wat zou toekomstig Nederland dan slim worden.”

Elfrieda Penders, commercieel medewerker en peuterdansdocente, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2016


“Ik vind de opleiding zeer leerzaam en de lesmethode in peuterdans is belangrijk voor het stimuleren van peuter ontwikkeling. Ik heb veel geleerd tijdens mijn opleiding, opgedane ervaring wil ik aanpassen aan mijn manier van werken.”

Valentina Andric, PM, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2014


“Goed, duidelijk en helder. Ik vind het ook een persoonlijke opleiding. Je wordt goed begeleid en krijgt veel feedback. De lessen zijn altijd duidelijk geweest voor mij en ik heb er veel van geleerd. Ook was er voldoende afwisseling voor mij, ik kon goed aan mijn leerpunten werken en er hing een prettige sfeer! Een fijne verrijking voor mijn vakgebied.”

Loesje den Otter, dansdocente, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2013


“Ik heel blij ben dat ik de opleiding hebt gedaan! Ik heb ontzettend veel geleerd en gedaan. Ik sta zo veel sterker als pm’er op de groep en ik gebruik ook veel meer beeldende taal en fantasie bij de peuters. Het is niet alleen maar peuterdans maar ook het is ook een verrijking van de peutertaal!”

Franciska Finschi, PM, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in mei 2013


“De opleiding is goed opgezet, en erg leuke opleiding ook. De begeleiding was top. Zeer deskundige manier van feedback geven. De kritiek was opbouwend. Ik vind het een geweldige lesmethode.”

Rita Biemond, PM, afgestudeerd aan de opleiding peuterdans in Rotterdam in oktober 2012