Referenties Praktijkopleiding Peuterdans

Leuke opleiding waar je veel creativiteit in kan stoppen.
 “Yvonne is een betrokken docent en trainer met een duidelijke feedback. Mijn verwachtingen over de praktijkopleiding peuterdans kwamen overeen met de werkelijkheid van de opleiding. Ik heb zowel binnen als buiten les gegeven. Dit was nog steeds ivm corona. Buiten was een minder fijne plek om les te geven, er was teveel afleiding door buiten spelende kinderen. Maar er ontstonden ook mooie dansmomenten buiten. Ik kan mijzelf echt vinden – mede door ervaring tijdens de praktijklessen – in de Dingjan lesmethode, met specifiek opbouw en afbouw/ fantasie en gebruik van beeldende taal en improvisatie.”
Carmen Kaliar, pedagogisch medewerker en peuteryogadocente, Schiedam, afgestudeerd aan de Praktijkopleiding Peuterdans in juli 2022

 


 

Ik heb een nieuwe manier geleerd om fantasie toe te passen en daarmee fantasievolle dansverhalen te laten ontstaan.
“De Praktijkopleiding Peuterdans is een goede in elkaar stekende opleiding met een juiste balans tussen zelf oefenen in lesgeven als in de theorie. Ik vind het een prettige lesmethode die ik geleerd hebt en zelf ook ga toepassen. Het is fijn om een structuur te hebben en deze opbouw te hanteren. Ook het gebruik van beeldende taal en de peuters op die manier mee te nemen in het dansverhaal vind ik prettig. Steeds sneller borrelde na de eerste stappen van de creatieve denktechnieken dansverhalen op.
Yvonne Dingjan gaf waardevolle feedback en leerzame tips na iedere les en op ieder dansverhaal/dansnotitie. Tijdens de les was ze op de achtergrond en toch aanwezig. Ze sprong bij op het moment dat dat even nodig was om mij zo verder te helpen of om te laten zien hoe ik iets zou kunnen aanpakken.”
Marielle, kunstzinnig coach, Zoetermeer, afgestudeerd aan de Praktijkopleiding Peuterdans in juli 2021

 


 

Ik vond het een super leuke ervaring om de praktijkopleiding peuterdans te volgen. Een verrijking van mijn werk als pedagogisch medewerker van een peuterspeelzaal met VVE programma. Ik kan het iedereen zeker aanraden.
 “Ik ben begonnen aan de Dingjan peuterdansopleiding, omdat ik de lesmethode van  Dingjan Peuterdansonderwijs heel goed vind aansluiten op de behoefde van de kinderen en het aanbod in de kinderopvang. De taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling worden op een hele mooie manier gestimuleerd. De theorie uit het lesboek was heel duidelijk en kwam overeen met de praktijk en stelde mij in staat om al snel zelfstandig een les te kunnen maken en te geven. Ik vond zelf de balans tussen praktijk en theorie prima.
De feedback was opbouwend. Ik kon er daadwerkelijk iets mee. Yvonne voelde goed aan wat je sterke punten en wat de verbeterpunten zijn. De feedback werd ook aangevuld met voorbeelden. Ik vind de Dingjan lesmethode een mooie methode die goed aansluit op de behoefde van de peuters en zal de methode zo ook blijven gebruiken.”
Annelies, Pedagogisch medewerker, Rotterdam, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuterdans in juli 2021

Ik leerde heel snel door de goede begeleiding en feedback, direct op de dansvloer.
“Er is veel persoonlijke aandacht. Ik werd heel goed begeleid en gestimuleerd op punten waar ik persoonlijk aan moest werken. Zo leerde ik het snelst. Ik deed de combi van veel praktijklessen volgen in een kinderdagverblijf in Rotterdam en stage lopen op mijn eigen danswerkplek in mijn woonplaats. De feedback was absoluut altijd duidelijk en zo niet dan kwam er uitleg zodat ik het wel begreep en er iets mee kon. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Maar had niet verwacht dat ik zo creatief bezig zou zijn en dat ik dat ook kon. Dat was erg leuk om te ervaren.”
Rebekka, dansdocent, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuterdans in december 2018

 

 

Yvonne’s coaching is reflectief en aanmoedigend.
“Het is een serieuze en  dynamische opleiding. Yvonne is heel alert, niets lijkt haar te ontgaan. Haar coaching tijdens en de feedback na afloop van elke les zijn reflectief en aanmoedigend. Ze is open, schept vertrouwen en helpt altijd om het tot een succes te maken. Ik vond het fantastisch om de praktijklessen op de desbetreffende locaties te kunnen doen. Ik ben heel blij dat dit mogelijk was! Voor mij was alles wat er zich voordeed met de kinderen en de pedagogisch medewerkers deel van de training. Het maakt de praktijkervaring compleet.”
Anne-Marie, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuterdans in juli 2018

 


Meer referenties

Ben je benieuwd naar de ervaringen van deelnemers met andere opleidingen en trainingen? Lees dan de referenties over de Training Peuterdans, Training Peuter-kleuteryogaPraktijkopleiding Peuteryoga, Trainingsdagen Creativiteit in Dans of Training Kleuterdans.