Lessen peuter- kleuteryoga

Peuters en kleuters kunnen heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Ze ontdekken zichzelf en hun omgeving met hun zintuigen; voelen, ruiken, zien, horen en …proeven. Veelal raken de zintuigen overprikkeld door de omringende leefwereld. Ze kunnen zichzelf moeilijk ertegen afschermen. Door yoga in een veilige, rustige ruimte te beoefenen komen peuters weer meer in contact met zichzelf, wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels.
Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhalingsspelletjes- liedjes, zintuiglijke ervaringen, meditatie en massage.

 

Elk kind heeft een eigen matje waarop de oefeningen worden uitgevoerd. Ook zijn er actieve onderdelen door de ruimte heen. De les wordt afgesloten met een eindmeditatie, liggend onder een dekentje. Hierbij kan o.a. gebruik worden gemaakt van massage, klankschaal of een muziekdoosje.

De lesmethode voor Peuterdans is summier door de lesaanpak van peuter- en kleuteryoga heen verweven. Ook hier wordt er fantasievol lesgegeven en zit er een verhaallijn in de lesaanpak. Echter is hier het verhaal vereenvoudigd naar de yogaposes, worden er veel minder attributen gebruikt en is er enkel rustige yogamuziek.

 

Naast Peuter- kleuteryogalessen biedt Dingjan peuterdansonderwijs ook Peuterdanslessen en Kleuterdanslessen.

 

Peuter- kleuteryoga in de kinderopvang of basisschool

Peuteryoga, of Kleuteryoga op jouw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, basisschool of buitenschoolse opvang (BSO)? Hieronder treft u de folder aan met meer informatie of neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Trainingen en opleidingen peuter- kleuteryoga

Wie meer wil weten en ervaren kan een training peuter-kleuteryoga of een Praktijkopleiding Peuteryoga komen volgen.