Trainingsdagen

Trainingsdag 1
Creativiteit in dans – Theorie

Hoe kunnen wij onszelf trainen om het verloren gebied van de verbeelding weer aan te boren? Hoe behoud je je inspiratie? Hoe krijgen wij weer fantasie in beweging én ..beweging in fantasie, zodat we veel meer op een (verhaal)lijn komen met onze danskinderen? Oftewel, hoe maak je nu een origineel dansverhaal? Welke attributen en muziek kunnen de dansverhalen en fantasie versterken?

 

 

Wij gaan in op creatieve denktechnieken en het gebruik ervan. Een huiswerkopdracht wordt meegegeven voor dag 2 wanneer je jouw dansles in de praktijk gaat brengen. De opgedane kennis is toepasbaar op kinderdanslessen tot 12 jaar.

 

Soms worden er speciale trainingdagen 1 gegeven met extra’s, zoals extra feedback achteraf. Houd de agenda in de gaten.

Trainingsdag 2
Creativiteit in dans – Praktijk

Op 2e trainingsdag gaan we de huiswerkopdracht van trainingsdag 1,  bespreken en uitvoeren. Iedereen gaat zijn eigen dansverhaal dansen, voor de camera of zo mogelijk, door elkaar les te geven.
Er wordt inhoudelijk gekeken naar het gebruik van fantasie in het verhaal, in de beweging en in de keuze van attributen. Daarnaast is er aandacht voor ruimtegebruik, de dynamiek en organisatie van de les. Verder komen o.a. aan bod muziek en choreografie.

 

De 2-daagse training Creativiteit in Dans kan ook op maat en in Company worden aangevraagd via een offerteaanvraag of zie agenda voor data.

 

Trainingsdag 1 en 2 horen bij elkaar, echter kun je ook alleen trainingsdag 1 volgen. Trainingsdag 3 kan je alleen volgen na de eerste 2 trainingsdagen. Trainingsdag 4 is los te volgen.

Voor alle trainingsdagen, behalve trainingsdag 3, zijn er online mogelijkheden.

 

Zie voor meer info en kosten de folder.

Trainingsdag 3  Praktijkles

Is jouw doelgroep peuters, dan kan je als aanvulling op de 2 daagse training Creativiteit in Dans, al deze technieken in de praktijk gaan brengen, door een hele praktijkles voor peuters van 45 min te maken met warming-up en cooling-down. Je krijgt een huiswerkopdracht en gaat de gemaakte dansles geven aan peuters in een kinderdagverblijf te Rotterdam. Een praktijkochtend wordt in overleg met je afgesproken.

 

Zie voor lestijden en kosten de folder.

Trainingsdag 4  Masterclass Docentschap

Een masterclass over alle kanten van het docentschap en het hebben van een eigen dans en/of yoga bedrijf. Hoe ga je om met feedback? Hoe maak je een werkplan? Verder alles omtrent de zakelijke kant van een zelfstandig dansdocent zijn, zoals prijzen, facturering, BTW, IB-aangifte en de privacy wet/ AVG wet.
De masterclass is geschikt voor docenten die lesgeven aan de leeftijdsgroepen 2 t/m 12 jaar.

 

 

Trainingsdagen kunnen ook op maat en in Company worden aangevraagd via een offerteaanvraag of zie agenda voor data.

 

Zie voor kosten en meer info over alle trainingsdagen de totaal folder.