Praktijkopleiding Peuterdans

Door nauwe samenwerking met kinderdagverblijven in Rotterdam kan Dingjan Peuterdansonderwijs de Praktijkopleiding Peuterdans aanbieden.

 

De praktijkopleiding geeft al aan dat er veel praktijklessen zijn, voorafgaand door Trainingsdag 1 & 2. Je leert lesgeven aan peuters volgens de lesmethode van Dingjan. Het accent ligt op het creatieve proces dat leidt tot het maken van een reeks goed gestructureerde peuterdanslessen. De cursist maakt kennis met alle onderdelen van een dansles en kan op peuterniveau met veel plezier en fantasie dansles geven.

 

Als het volgen van de praktijklessen in Rotterdam (bijvoorbeeld door de afstand) een uitdaging is, is het mogelijk om voor een gedeelte van de opleiding stage te lopen in je eigen regio. Een programma en prijs wordt op maat gemaakt.

Naar wens kan extra de Masterclass Docentschap worden aangevraagd en gevolgd (of kijk op de agenda).

 

Tijdsbestek
Voor deelname is het volgen van de Training Peuterdans verplicht. Dit kan op een van de aangeboden data (zie agenda), of op afspraak. Wegens Corona wordt de training peuterdans nu voorlopig alleen online aangeboden, datum en locatie in overleg of zie agenda .
Vervolgens worden 2 trainingsdagen ingepland (ook online) welke de theorie van de lesmethode behandelen. Erna start de praktijkperiode.

De opleiding start normaliter twee maal per jaar. In augustus tot en met december (duur 4 maanden) en in januari tot en met juli (duur 5 tot 6 maanden). Totaal 14 tot 20 praktijkdagen. Op dit moment is er vanwege Corona veelal een aanpassing.

Zie agenda voor start data. Later instromen is mogelijk mits er plek is.
Een programma wordt op maat gemaakt na aanmelding.

 

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, sportleiders, leerkrachten en belangstellenden die aan de gevraagde voorkennis voldoen.

 

Aantal deelnemers
Maximaal 2

 

Prijs richtlijn
Training Peuterdans op maat één op één of kleine groepjes € 200,-  incl. boek en certificaat. Momenteel online wegens Covid-19.

 

Praktijkopleiding richtlijn € 1875,-  incl. 3 trainingsdagen*, boek, examenkosten en diploma.

 

Masterclass Docentschap € 325,- incl.  boek en certificaat.

 

 

*De trainingsdagen 1 & 2 zijn ook los te volgen € 395,-.

 

Bekijk het aanbod van opleidingen in de Agenda »