Praktijkopleiding Peuteryoga

Door nauwe samenwerking met kinderdagverblijven in Rotterdam en omstreken kan Dingjan Peuterdansonderwijs de Praktijkopleiding Peuteryoga aanbieden.

 

Peuteryoga is steeds meer in opkomst; peuters hebben meer rust nodig. Peuters kunnen heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Ze ontdekken zichzelf en hun omgeving met hun zintuigen; voelen, ruiken, zien, horen en …proeven. Veelal raken de zintuigen overprikkeld door de omringende leefwereld. Ze kunnen zichzelf moeilijk ertegen afschermen.
Door yoga in een veilige, rustige ruimte te beoefenen komen peuters weer meer in contact met zichzelf, wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels.
Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhalingsspelletjes- liedjes, zintuiglijke ervaringen, meditatie en massage.

In de Praktijkopleiding Peuteryoga doe je mee met peuteryogalessen, en geef je vervolgens zelf lessen aan de peuters. Op de eerste lesdag krijg je ook theorie over diverse facetten van peuteryoga.

 

Aan de hand van opdrachten maak je twee peuteryogalessen die je gedurende de opleiding aan diverse peutergroepen geeft in een kinderdagverblijf in Rotterdam. Yoga-ervaring is wenselijk.

 

Tijdsbestek

De Praktijkopleiding Peuteryoga vindt plaats op èèn doordeweekse ochtend gedurende negen weken. Zie agenda voor startdata. Later instromen is mogelijk mits er plek is. Een programma wordt op maat gemaakt na aanmelding.

 

 

Peuteryoga crab

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, sportleiders, leerkrachten en belangstellenden die aan de gevraagde voorkennis voldoen.

 

Aantal deelnemers
Maximaal 3 (afhankelijk van het aantal lesgroepen op de kinderopvanglocatie, waar de praktijkopleiding plaats vindt)

 

Prijs 

  • Praktijkopleiding peuter- kleuteryoga
    Richtlijn € 995,- inclusief lesboek, examenkosten en diploma, exclusief de verplichte (online) training peuter-kleuteryoga.

 

Zie voor meer informatie de hieronder staande folder met Extra informatie opleiding/ SBU en de algemene voorwaarden.

 

 

Bekijk het aanbod van opleidingen in de Agenda »