Referenties Praktijkopleiding Peuteryoga

Het was een luxe om één op één een yogaopleiding te kunnen volgen voor peuters.
“Door Corona kon er maar een externe worden opgeleid. Ik kreeg alle aandacht. Ik was zeer positief verrast over de opleiding. Ik had geen idee dat de opleiding zo leerzaam zou zijn. In het begin twijfelde ik erg over mijzelf hoe ik met kleine kinderen moest werken en yoga kon geven. Yvonne is echter een trainer met veel ervaring en aandacht. Ze heeft me altijd met veel geduld en begrip gesteund en gemotiveerd. Ze gaf duidelijke en opbouwende kritiek die ik echt nodig had. Ergens op de helft van de opleiding ontdekte ik de connectie tussen hoe ik yogales gaf en de reactie van de kinderen. Werkelijk een prachtige ervaring.”
Ilona  Mardyrosyan, psychologe, Rotterdam, afgestudeerd aan de Praktijkopleiding Peuteryoga in maart 2022

 

 

De feedback was erg opbouwend en kon je meteen meenemen naar je volgende les.
“Ik heb een goede indruk gekregen van de Dingjan peuterdansonderwijs. Het was prettig en duidelijk werken en de lessen en de feedback waren erg leerzaam. Yvonne is een goede docent, die op alles let, geen detail ontgaat haar. Ze geeft hele goede feedback waar je ook echt iets aan hebt. Zelf geeft ze ook fijn les en de kinderen waren dol op haar. De duur van de opleiding, 9 weken, is precies goed, niet te lang en niet te kort. Je kan genoeg oefenen en hebt tijd genoeg om je lessen te maken.”
Djoni Timmerman, Pedagogisch medewerker op KDV De Zeebaboe, Hoek van Holland, okt 2020- maart 2021(met onderbreking van de Corona Lockdown) afgestudeerd aan de Praktijkopleiding Peuteryoga in maart 2021

Je voelt jezelf met de week groeien.
“Het was super leerzaam en praktijkgericht. De trainer Yvonne Dingjan geeft handvatten en tools waar nodig. Door de praktijklessen kun je deze meteen uitproberen en leren en voel je jezelf groeien met de week. De duur van 9 weken is prima, elke week les geven aan verschillende groepen peuters is heel leerzaam en ook meekijken en meedoen met andere studenten was ook leerzaam. Je doet ervaring op als peuteryogadocent, maar tegelijkertijd kan je ook observeren als een medestudent les geeft. Ik heb hiervoor de Praktijkopleiding Peuterdans gedaan en dit was een fijne volgorde en combinatie, dans en yoga zijn 2 verschillende disciplines, maar werken beide voor peuters en kleuters.”
Audrey Pistorius, dans- en yogadocent kinderdans, afgestudeerd aan de Praktijkopleiding Peuteryoga in december 2018.

 


 

Dat ik nu peuterdans én peuteryoga kan aanbieden is prettig.
“Het is een praktijkgerichte opleiding. Daarbij is het fantastisch vrij direct na de start van de opleiding al te kunnen werken met peutergroepen in een kinderdagverblijf. Yvonne is een serieuze trainer die  goed begeleid. Je voelt dat zij de cursisten wil zien slagen en daar zet zij zich voor in. Yvonne’s manier van werken is heel erg vanuit side-coaching, dus ter plekke waar nodig iets inbrengen. De feedback was in mijn beleving altijd constructief.
Ik deed de  praktijkopleiding peuteryoga aansluitend op de praktijkopleiding peuterdans en startte de opleiding met het idee van ‘dan kan ik niet alleen peuterdans bieden maar ook nog peuteryoga geven’. Die combinatie is prettig.”
Anne-Marie, peuterdans- en yogadocente, afgestudeerd aan de praktijkopleiding peuteryoga in december 2018.

 


Meer referenties

Ben je benieuwd naar de ervaringen van deelnemers met andere opleidingen en trainingen? Lees dan de referenties over Training Peuter-kleuteryoga, Training Peuterdans, Praktijkopleiding Peuterdans, Trainingsdagen Creativiteit in Dans of Training Kleuterdans.