Referenties Introductiecursus Peuterdans

Introductiecursus Peuterdans

“Fijn om gelijk de praktijk in te gaan”

“De introductiemiddag geeft goed weer wat je in de opleiding kunt verwachten. Yvonne heeft een open houding, waardoor je je snel op je gemak voelt. Het is fijn om gelijk in de praktijk aan de slag te gaan en feedback te ontvangen op het geleverde werk. Dit geeft meer inzicht in hoe je dingen aan kunt pakken. Praktijkopleidingen leveren zoveel meerwaarde in je werk met kinderen!”

Ilse Westdijk, leerkracht/ dansdocente, Spijkenisse, 5 november 2017


“Je hebt met Dingjan Peuterdansonderwijs iets moois opgebouwd!”
“Je gaf de les op een rustige, natuurlijke en gestructureerde manier, haalde veel voorbeelden uit de praktijk aan, weet duidelijk van wanten. De materialen die we meekregen zijn van mooie kwaliteit.

Ja, ik vind dat je met Dingjan Peuterdansonderwijs iets heel moois en unieks hebt opgebouwd!”

Tineke Friesen, dansdocente, Nieuwegein, 12 maart 2017


“Wat een rust en professionaliteit straalt Yvonne uit”

“Yvonne, wat ben je een inspirerend persoon. Wat een rust en professionaliteit straal je uit, bén je!! Erg fijn. Je bent positief, ook in feedback. Prettig! Ik denk vaak aan je terug…. :). Je neemt de tijd en beleeft het kind. Je snapt de kinderen helemaal. Voor verdere verdieping is aan te raden nog meer dagdelen les te volgen.”

Kirsten de Boer, dansdocente, Leiden, 6 november 2016


Introductiecursus Peuterdans in Company

“Een goede cursus om voor ons zelfstandig aan de slag te gaan met peuterdans.”
Kinderopvang Papendrecht, 16 jan 2019


Meer referenties

Ben je benieuwd naar de ervaringen van deelnemers met andere opleidingen en trainingen? Lees dan de referenties over de Praktijkopleiding Peuterdans, Trainingsdagen Peuterdans, Praktijkopleiding Peuteryoga, of de Masterclass Kleuterdans.

Introductiecursus Peuterdans op maat

“De rust die Yvonne uitstraalt is inspirerend”

“Ik vond Yvonne duidelijk, helder en oprecht. Ik vond het fijn en inspirerend om te ervaren hoeveel ervaring ze had met peuterdans en wat voor rust ze uitstraalt als ze doceert. Die rust en duidelijkheid werkt door op de leerlingen aan wie ze lesgeeft.

Waar ik denk ik het meest van opgestoken heb, is zelf leerling zijn. Ik kon mij (voor mijn gevoel) goed verplaatsen in een kind en begreep opeens veel beter waarom ze soms niet meteen naar mij als docent luisteren of afgeleid zijn. Dat het niet aan mij ligt, maar dat ze zo opgaan in de opdracht of wat je ze aanreikt dat ze daar nog veel liever in doorgaan of in blijven zitten dan al doorgaan met iets nieuws. Dat het soms helpt om je lesstof fysiek uit te testen dan alleen maar in je hoofd te maken.”

Kim Tuerlings/ dansdocente, Zevenbergen, 13 maart 2016


“Bevlogen en inspirerende docent die motiveert om fantasievolle lessen te bedenken en uit te voeren voor kinderen. Ik ga de opleiding Peuterdans volgen!”

Phoebe Brack/ dansdocente, Maastricht, 5 juni 2016


“De onderbouwing van Yvonne gaf me zeker een aantal eye-openers!”

“Het was voor mij erg fijn om een richting te krijgen, handvatten, om mijn peuterdanslessen volgend seizoen vorm te geven. Dank daarvoor! Jouw onderbouwing vind ik verhelderend, ik heb zeker een aantal eye-openers meegekregen. Bijvoorbeeld dat bij het creëren van een fantasiewereld voor de peuters het benoemen van de handelingen al genoeg kan zijn. Fijn ook om een les mee te kunnen maken. Dank!”
Susanne van den Berg, leerkracht/ dansdocente, Diemen, 19 mei 2015


Heb je nu na de introductiecursus peuterdans de intentie om de opleiding te komen volgen?

“Ja, deze manier van dansen met peuters/ kleuters spreekt mij bijzonder aan, ik heb meerdere cursussen gedaan op het gebied van dans en beweging maar nooit het gevoel gehad van hier kan ik wat mee. Deze introductiecursus is gebaseerd op een lesmethode waarin ik heel doeltreffend de peuters mee kan nemen in een wereld waar ze zo goed in zijn, fantasie en bewegen. Tevens een verrijking voor hun ontwikkeling op gebied van taal, motoriek en sociaal.”

 Heb je in de introductie cursus veel ideeën op gedaan?

“Ja en niet alleen die dag maar ook de dagen erna. “

 Heb je het gevoel dat je hiermee meteen aan de slag kan?

“Ja, ik heb het meteen geprobeerd met mijn eigen peutergroep.”

 Wat vond je van de inhoud van de cursus? 

“Leuk, enthousiast en goede sfeer. Heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Smaakt wel naar meer. Cursusboek is duidelijk en prettig leesbaar.”

 Jozefien Lustig, Gouda, 2 november 2014


Praktische tips

“Het werd eerst voorgedaan dus je hebt meteen een beeld hoe je een les kan opbouwen, met praktische tips zodat je meteen aan de slag kan. Ik vond het een prima aanbod  zo voor die dag, juist het onderdeel met het dansverhaal kon je gelijk uit proberen. Het was héél inspirerend om op deze manier te kunnen werken met peuters.”

Sandra de Jong, VVE medewerker, Amsterdam, februari 2013