Praktijkopleiding Peuteryoga 2021

Praktijkopleiding Peuteryoga

9 ochtenden 2021
Lesblok 1: 9 lesdagen – op nader te bepalen dag
Data: medio sept-okt-nov 2021
Maandag of donderdagochtend
9.30 – 12.30 uur

Aparte afspraak voor training peuter-kleuteryoga. Mocht je die reeds online gevolgd hebben, dan kan je je meteen aanmelden voor een toelatingsgesprek.

Kosten
€ 750,- (Inclusief boek en diploma)

Locatie
KDV De Kasteeltuin
Borgerstraat 8
3027 EA Rotterdam
(Bus 38)

Aantal deelnemers
max. 1 per opleidings-dag (vanwege corona)
Er zijn 2 opleidingsdagen, dus 2 opleidingsplekken, dinsdag en vrijdag.

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Praktijkopleiding Peuteryoga

Peuters kunnen heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Yoga is hiervoor heel geschikt. Peuters ontdekken zichzelf en hun omgeving met hun zintuigen. Voelen, ruiken, zien, horen en ..proeven. Veelal raken de zintuigen overprikkeld door de omringende leefwereld. Ze kunnen nog niet zichzelf afschermen hiervoor. Door yoga in een veilige, rustige ruimte, komen peuters weer meer in contact met zichzelf, wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels.
Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhaling, zintuiglijke ervaring, meditatie en massage.

In de praktijkopleiding peuteryoga ga je meedoen met peuteryogalessen, en vervolgens zelf lessen maken en geven aan de peuters. Op de 1e lesdag volg je twee peuteryogalessen. Erna volgt de theorie over diverse facetten van peuteryoga. Lesdag 2 en 3 doe je ook nog mee met de trainer. Vanaf lesdag 4 tot en met 9 ga je zelf les geven. Aan de hand van een opdracht maak je twee peuteryogalessen die je gedurende 6 weken aan diverse peutergroepen zal geven op een kindercentrum in Rotterdam. Het is gewenst dat je zelf ook yogalessen volgt zodat je weet en ervaren hebt wat het effect van yoga kan zijn.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: