De opleidingen

Praktijkopleiding peuteryoga

 

Door nauwe samenwerking met kinderdagverblijven in Rotterdam kan Dingjan Peuterdansonderwijs de praktijkopleiding Peuteryoga aanbieden.

Peuteryoga is steeds meer in opkomst; peuters hebben meer rust nodig. Peuters kunnen namelijk heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Yoga is hiervoor heel geschikt. Ze komen meer in contact met zichzelf, wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels. Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhaling, zintuiglijke ervaring, meditatie en massage.

In de praktijkopleiding peuteryoga ga je meedoen met peuteryogalessen, en vervolgens zelf lessen maken en geven aan de peuters. Op de 1e lesdag krijg je ook theorie over diverse facetten van peuteryoga. Aan de hand van opdrachten maak je 2 peuteryogalessen die je gedurende de opleiding aan diverse peutergroepen zal geven in een kinderdagverblijf in Rotterdam. Yoga ervaring is gewenst niet verplicht.

 

Tijdsbestek

De praktijkopleiding peuteryoga neemt 9 doordeweekse ochtenden in beslag gedurende 9 weken. Zie agenda voor startdata. Later instromen is mogelijk mits er plek is. Een programma wordt op maat gemaakt na aanmelding.

 

Aantal deelnemers
Maximaal 2

 

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, sportleiders, leerkrachten en belangstellenden die aan de gevraagde voorkennis voldoen.

 

Prijs richtlijn € 675,- incl boek, examenkosten en diploma.

Bij bevestiging van toelating tot de praktijkopleiding peuteryoga geldt een aanbetaling van € 200,- . Zie algemene voorwaarden.

Bekijk het aanbod van opleidingen in de Agenda »

Praktijkopleiding peuterdans

 

Naast de reguliere opleiding peuterdans biedt Dingjan Peuterdansonderwijs ook een praktijkopleiding Peuterdans.

De naam geeft al aan dat er veel praktijklessen zijn, voorafgegaand door verdiepingsdag 1 & 2. Je leert lesgeven aan peuters volgens de lesmethode van Dingjan. Het accent ligt op het creatieve proces dat leidt tot het maken van een reeks goed gestructureerde peuterdanslessen. De cursist maakt kennis met alle onderdelen van een dansles en kan op peuterniveau met veel plezier en fantasie dansles geven.

 

Inhoudelijk komt de praktijkopleiding in grote richtlijnen overeen met de reguliere opleiding, alleen zijn er minder theoriemomenten en loop je hier geen stage maar volg je veel praktijklessen onder toezicht van de trainer Yvonne Dingjan. Het les-onderdeel docentschap en de zakelijke kant is niet bij deze opleiding ingesloten zoals bij de reguliere opleiding peuterdans.  Naar wens kan extra de Masterclass Docentschap – zakelijk/ verdiepingsdag 4 worden ingeboekt of staat reeds op de agenda.

 

Tijdsbestek
Voor deelname is het volgen van de introductiecursus peuterdans verplicht. Dit kan op een van de aangeboden data (zie agenda), of op afspraak.
Vervolgens worden 2 verdiepingsdagen ingepland welke de theorie van de lesmethode behandelen. Erna start de praktijkperiode.

De opleiding start 2 maal per jaar. In aug t/m dec (duur 4 maanden) en in jan t/m juli (duur 5 tot 6 mnd). Totaal 14 tot 20 praktijkdagen. Zie agenda voor start data. Later instromen is mogelijk mits er plek is.
Een programma wordt op maat gemaakt na aanmelding.

 

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, sportleiders, leerkrachten en belangstellenden die aan de gevraagde voorkennis voldoen.

 

 

Prijs richtlijn
Introductiecursus peuterdans op maat €135,-  incl. boek en certificaat (verplicht)

Praktijkopleiding aug-dec richtlijn € 1650,- incl. verdiepingsdagen*, boek, examenkosten en diploma.

Praktijkopleiding jan -juli richtlijn € 1875,-  incl. verdiepingsdagen*, boek, examenkosten en diploma.

Masterclass Docentschap op maat € 345,- incl.  boek en certificaat (niet verplicht).

Bij bevestiging van toelating tot de praktijkopleiding peuterdans geldt een aanbetaling van € 200,- . Zie algemene voorwaarden.

 

(*De verdiepingsdagen 1 & 2 zijn ook los te volgen € 495,- , zie Worskhops)

Bekijk het aanbod van opleidingen in de Agenda »

Reguliere opleiding peuterdans

 

Dingjan Peuterdansonderwijs biedt vanuit Rotterdam de reguliere opleiding peuterdans aan waarin cursisten een opleiding tot professioneel peuterdansdocent volgen, volgens de lesmethode van Dingjan. Het accent ligt op het creatieve proces dat leidt tot het maken van een reeks goed gestructureerde peuterdanslessen. De cursist maakt kennis met alle onderdelen van een dansles en kan op peuterniveau met veel plezier en fantasie dansles geven. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan docentschap en de zakelijke kant van het dansdocentschap.

 

Tijdsbestek 
Voor deelname is het volgen van de introductiecursus peuterdans verplicht. Dit kan op een van de aangeboden data (zie agenda), of op maat. De opleiding duurt 9 maanden en start in principe altijd begin september en loopt door tot mei het jaar erop. Bij te weinig aanmeldingen kan de opleiding op een ander moment starten. De opleiding bestaat uit 13 opleidingsdagen en een stageperiode van negen weken, afgesloten met een examen en een diploma.
Gedurende de eerste 3 maanden wordt één dag per week besteed aan praktijk en theorie.
De stage periode beslaat 9 weken, een stagedag, 1,5 uur les per week. Daarna volgt een schriftelijk examen. De opleiding wordt afgesloten met een diploma–uitreiking.

 

Aantal deelnemers
Maximaal 4

 

Prijs richtlijn € 1900,- incl. 2 lesboeken, examenkosten en diploma
De betaling geschiedt in 2 tot 4 termijnen verdeelt over 2 jaargangen.
Bij één deelnemer is de prijs € 2000,-.
Bij bevestiging van toelating tot de reguliere opleiding peuterdans geldt een aanbetaling van € 200,- . Zie algemene voorwaarden.

 

Combi praktijk – reguliere opleiding peuterdans
Een combinatie tussen de reguliere- en praktijkopleiding peuterdans is ook mogelijk. Dit houdt in dat je deels praktijklessen volgt in Rotterdam en deels stage loopt in je eigen woonplaats. Een programma en prijs wordt op maat gemaakt.

 

In de folder van de reguliere opleiding staat o.a. meer over de vereiste voorkennis, niveau, inhoud, stage en de lesdata met het programma en is hieronder te downloaden.

 

Extra informatie over de reguliere opleiding betreffende de leerinhoud, leereffecten, studiebelasting, beoordelingswijze, en welke pedagogische thema’s er behandeld worden in de opleiding, kunt u hieronder downloaden.

 

 

Bekijk het aanbod van opleidingen in de Agenda »