Onlinetraining Peuterdans

Onlinetraining Peuterdans

Zondag 2 oktober 2022
13 – 17 uur

Kosten
€ 110,- (incl. boek, certificaat en excl. portokosten, wordt per post opgestuurd)
Volg je ook de onlinetraining peuter-kleuteryoga op 16 oktober 2022 dan krijg je totaal € 10,- korting!!

Online via Zoom

Materiaal
Flesje water – cursusboek en schrijfwaren

Kleding
Loszittende kleding

Aantal deelnemers
max. 16

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Onlinetraining peuterdans

In de onlinetraining zal het kijken naar het scherm regelmatig afgewisseld worden met actief en fysiek bezig zijn. De onlinetraining zal bestaan uit een PowerPoint presentatie met veel beeld materiaal, dat wordt afgewisseld met actieve oefeningen. De opbouw van alle elementen van een peuterdansles worden door foto’s en filmpjes inzichtelijk gemaakt. Tevens zullen we een hele peuterdansles fysiek gaan dansen en doornemen.
Aansluitend volgt een evaluatie over de ervaringen en uitleg over de Dingjan lesmethode. Waaruit bestaat een warming-up en cooling-down, en waarom zo? Hoe kan je met veel fantasie een themadans maken? Welke muziek is geschikt?

Om de geleerde vaardigheden toe te passen zal de groep in kleinere groepjes worden verdeeld die in break-out rooms, lesjes van ongeveer 7-10 minuten voorbereiden. Elk groepje verzint een fantasievol thema en maakt met behulp van de meegebrachte muziek en muziekapparatuur (cd-speler/ laptop/ mp3/ iPod e.d.) een dansverhaal in beweging.

Vervolgens gaan alle groepjes, (ieder persoon een onderdeel) om de beurt ‘elkaar’ stukjes les geven voor de camera. Naar behoefte en resterende tijd kan er nog een 30 min durende film bekeken worden van een peuterdansles met peuters. De cursus wordt afgesloten met een eindevaluatie en ondertekening van het certificaat.

Na deze training zijn de ideeën meteen bruikbaar in de praktijk. Een cursusboek is bij de training verkrijgbaar. Men kan na deze training de trainingsdagen 1 & 2 de opleiding peuterdans gaan volgen.

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, leerkrachten en belangstellenden.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: