Onlinetraining Peuterdans

Onlinetraining peuterdans

19 november 2023 (zondag)
13 – 17  uur

Kosten
€ 125,- (incl. boek, certificaat, portokosten, worden per post opgestuurd)

Online via Zoom

Materiaal
Flesje water, schrijfwaren en opgestuurde spullen.

Kleding
Loszittende kleding.

Aantal deelnemers
max. 16

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Onlinetraining peuterdans

De onlinetraining bestaat uit een PowerPoint presentatie met veel beeld materiaal, die wordt afgewisseld met het fysiek volgen van een peuterdansles. De opbouw van alle elementen van een peuterdansles wordt door foto’s en filmpjes inzichtelijk gemaakt. Aansluitend volgt een uitleg over de Dingjan lesmethode. Waaruit bestaat een warming-up en cooling-down, en waarom zo? Hoe kan je met veel fantasie een themadans maken? Welke muziek is geschikt?
Om de geleerde vaardigheden toe te passen zal de groep in kleinere groepjes worden verdeeld die in break-out rooms, lesjes van ongeveer 7-10 minuten voorbereiden. Elk groepje verzint een fantasievol thema en maakt met behulp van de meegebrachte muziek en muziekapparatuur (cd-speler/ laptop/ mp3/ iPod e.d.) een dansverhaal in beweging. Bij deelname van één persoon, maak jezelf een les en laat je deze les zien voor de camera. Vervolgens gaan alle groepjes, (ieder persoon een onderdeel) om de beurt ‘elkaar’ stukjes les geven voor de camera. De training wordt afgesloten met een eindevaluatie.

Na deze training zijn de ideeën en gemaakte lesjes meteen bruikbaar in de praktijk. Een lesboek is bij de training inbegrepen.

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, sportleiders, leerkrachten en belangstellenden.

Verdieping
Voor verdieping kan je na de onlinetraining peuterdans een of meerdere Trainingsdagen volgen. Fantasie, dansverhalen maken, attributen en muziek krijgen hier volop de aandacht.
Het volgen van de (online)training peuterdans is een verplicht onderdeel van de voorkennis om deel te kunnen nemen aan de Praktijkopleiding Peuterdans.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: