Onlinetraining peuter-kleuteryoga

Onlinetraining peuter- kleuteryoga

Zondag 29 oktober 2023
13 – 16.30  uur

Kosten
€ 125,- (incl. boek, certificaat, portokosten, worden per post opgestuurd)

Online via Zoom

Materiaal
Yogamat, flesje water en schrijfwaren.

Kleding
Loszittende kleding.

Aantal deelnemers
max. 16

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Onlinetraining peuter-kleuteryoga

In de onlinetraining peuter-kleuteryoga, bestaande uit een dagdeel van 3,5 uur, leer je hoe een peuter-kleuteryogales volgens de lesmethode van Dingjan Peuterdansonderwijs in de praktijk ‘werkt’.
Peuters en kleuters kunnen heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Yoga is hiervoor heel geschikt. Kleine kinderen ontdekken zichzelf en hun omgeving met hun zintuigen. Voelen, ruiken, zien, horen en ..proeven. Veelal raken de zintuigen overprikkeld door de omringende leefwereld. Ze kunnen nog niet zichzelf afschermen hiervoor. Door yoga in een veilige, rustige ruimte, komen peuters weer meer in contact met zichzelf, wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels.

De training kan je volgen met een groep mede cursisten. Dit is een training zonder peuters of kleuters voor volwassenen. Wil je echter een yogales ervaren mèt kinderen dan kun je de training individueel op maat volgen en een afspraak maken. Je doet dan mee in de peuteryogalessen met de trainer.

Momenteel is live meedoen beperkt mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Zowel theoretisch als praktisch worden diverse onderdelen van de yogales doorgenomen en ervaren door de deelnemers. Een peuter-kleuteryogales wordt aan den lijve ervaren. Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhaling, zintuigen, massage en meditatie. Verder; hoe wissel je actieve onderdelen af met rustgevende onderdelen? Hoe bouw je een yoga les op en af? Welke muziek is bruikbaar? Welke materialen zijn bruikbaar in een yogales?

 

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, leerkrachten, ouders en belangstellenden.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: