Live Training Kleuterdans

Live Training Kleuterdans

Zondag 28 november 2021
14.00 – 17.00 uur

Kosten
€ 150,- per persoon incl. lesboek en certificaat

Locatie
Dansschool – Studio 181
Lambertusstraat 181,
3061 XZ Rotterdam 

Materiaal
Flesje water en schrijfwaren

Kleding
Loszittende kleding

Aantal deelnemers
max. 8

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Kleuterdans

Er is een groot verschil tussen een peuter en een kleuter, simpelweg omdat kinderen op die leeftijd, tussen 2 en 6 jaar, een hele snelle ontwikkeling doormaken op velerlei gebied.
Zelfs binnen de periode van peuter-zijn tussen 2 en 4 jaar oud, zijn er al grote verschillen. Zo ook bij kleuters. Een kleuter van 4 jaar kan “veel minder” dan een kleuter van 6 jaar, zowel op motorisch gebeid als in focus als in taal.

Dit zie je dan ook terug in de peuterdans en kleuterdanslessen. Kleuterdans vergt een andere aanpak dan een peuterdansles. Met kleuters kun je ook te maken krijgen met hele grote groepen, boven de 30 kinderen, als de lessen plaatsvinden in een basisschool. Een peuterdansles bevat vaak max 16 peuters, zowel met ouders, als i.s.m. een kinderopvang locatie als een KDV of PZ.

Wat is die andere aanpak bij een kleuterdansles? Hoe richt je een les in? Hoe houd je orde met grote groepen? Hoe kan je bewegingen overbrengen en welke attributen zijn daarbij steunend? Hoe benader je kleuters in taal? Hoe kan je de ruimte gebruiken? Hoe ga je om met “dwarse kleuters”?
En zo zijn er meer punten rondom een kleuterdansles.

Wil je deze vragen graag beantwoord krijgen en meer ideeën opdoen en tevens allerlei handige en werkzame danstips opdoen, kom dan naar de training kleuterdans.
Het wordt geen droge lezing, maar een levendige uitwisseling van ideeën en oplossingen. Aan de hand van veel praktische oefeningen worden bovenstaande vragen en veel meer in beeld gebracht. We gaan veel uitproberen en ervaren.
Daarnaast is er ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: