Introductiecursus Peuteryoga

Op een introductiedag Peuter-kleuteryoga, leer je hoe een peuter-kleuteryogales volgens de lesmethode van Dingjan Peuterdansonderwijs in de praktijk ‘werkt’. Peuters kunnen heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Ze ontdekken zichzelf en hun omgeving met hun zintuigen; voelen, ruiken, zien, horen en …proeven. Veelal raken de zintuigen overprikkeld door de omringende leefwereld. Ze kunnen zichzelf moeilijk ertegen afschermen.
Peuteryoga is steunend om de kinderen meer bestand te maken tegen de overdaad aan prikkels.

Zowel theoretisch als praktisch worden diverse onderdelen van de yogales doorgenomen en ervaren door de deelnemers. Een peuter-kleuteryogales wordt aan den lijve ervaren. Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhaling, zintuigen, massage en meditatie. Verder; hoe wissel je actieve onderdelen af met rustgevende onderdelen? Hoe bouw je een yoga les op en af? Welke muziek is bruikbaar? Welke materialen zijn bruikbaar in een yogales?

 

De cursus kan je volgen met een groep medecursisten. Dit is een cursus zonder peuters of kleuters voor volwassenen. Wil je echter een yogales ervaren mèt kinderen dan kun je de cursus individueel op maat volgen en een afspraak maken. Je doet dan mee in de peuteryogalessen met de trainer.

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, leerkrachten, sportleiders en belangstellenden.

 

Als verdieping kun je hierna de Praktijkopleiding Peuteryoga volgen. Dit is een opleiding van 9 weken met 1 praktijk lesochtend in de week met peuters in een kinderdagverblijf. Je draait een aantal peuteryoga lessen mee- introductiedagen- en geeft erna zelf les in de vorm van 2 zelf gemaakte peuteryogalessen.

 

Bekijk het aanbod in de Agenda »

 

 

Peuteryoga warrior

Mogelijkheden

1. Individueel in een groep

De Introductiecursus Peuteryoga wordt op vaststaande data en plaats/tijd aangeboden.
Duur: 3,5 uur
Maximaal: 20 personen
Kosten: € 80,- per persoon incl. hand-out en certificaat

 

 

2. Individueel op maat

De introductiecursus wordt één op één aangeboden. Je doet mee met de trainer in twee peuteryogalessen. Erna volgt de theorie.

Datum en tijd: Op een ochtend in overleg 9.30 -13.00 uur
Kosten: € 135,- per persoon incl. cursusboek/ hand-out en certificaat
Plaats: n.o.t.k kinderdagverblijf in Rotterdam.
Maximaal: 4 personen

 

Bekijk het aanbod van cursussen in de Agenda »

 

3. In Company op locatie

Een Introductiecursus Peuteryoga kan op locatie In Company worden gegeven en aangevraagd door de kinderopvang, basisscholen, dans- en sportscholen of andere instanties.

 

Datum en tijd:     in overleg
Plaats:                   op locatie
Duur:                     3,5 uur bij max 20 personen
Kosten:                  € 650,-
Cursusboek:         € 17,50
Certificaat:           € 1,50 per stuk
Benodigdheden:  Yogamatjes

De prijs is exclusief reiskosten en cursusboek en binnen een straal van 80 km van Rotterdam. Bij een grotere afstand en/of meer uur wordt er een offerte gemaakt.

 

Het is ook mogelijk een korte introductie workshop aan te vragen, met een duur tussen de 1 en 2 uur. Een offerte wordt op maat gemaakt.

Vraag een offerte aan op de offerte webpagina »

 

 

Peuteryoga creativiteit