Introductiecursus Peuteryoga op maat

Introductiecursus peuteryoga op maat

Vrijdag 25 september 2020
14.00 – 17.00  uur

Kosten
€ 150,- (incl. certificaat en hand-out)

Locatie
Verzamelen
Restaurant- De Tuin van de Vier Windstreken
Plaszoom 354
Rotterdam

Er is daar parkeergelegenheid (betaald)

Meenemen
Yogamat, flesje water en schrijfwaren.

Kleding
Loszittende kleding. Eventueel een warme trui, daar de cursus buiten is.

Aantal deelnemers
max. 6

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Introductiecursus peuter-kleuteryoga

In de introductiecursus peuter-kleuteryoga, bestaande uit een dagdeel van 3,5 uur, leer je hoe een peuter-kleuteryogales volgens de lesmethode van Dingjan Peuterdansonderwijs in de praktijk ‘werkt’.
Peuters en kleuters kunnen heel actief zijn, maar hebben ook ontspanning nodig. Yoga is hiervoor heel geschikt. Kleine kinderen ontdekken zichzelf en hun omgeving met hun zintuigen. Voelen, ruiken, zien, horen en ..proeven. Veelal raken de zintuigen overprikkeld door de omringende leefwereld. Ze kunnen nog niet zichzelf afschermen hiervoor. Door yoga in een veilige, rustige ruimte, komen peuters weer meer in contact met zichzelf, wat ze bestand maakt tegen een wereld vol prikkels.

De cursus kan je volgen met een groep mede cursisten. Dit is een cursus zonder peuters of kleuters voor volwassenen. Wil je echter een yogales ervaren mèt kinderen dan kun je de cursus individueel op maat volgen en een afspraak maken. Je doet dan mee in de peuteryogalessen met de trainer.

Zowel theoretisch als praktisch worden diverse onderdelen van de yogales doorgenomen en ervaren door de deelnemers. Een peuter-kleuteryogales wordt aan den lijve ervaren. Naast het fysieke aspect wat zich vertaald naar bepaalde houdingen, wordt er ook aandacht besteed aan de ademhaling, zintuigen, massage en meditatie. Verder; hoe wissel je actieve onderdelen af met rustgevende onderdelen? Hoe bouw je een yoga les op en af? Welke muziek is bruikbaar? Welke materialen zijn bruikbaar in een yogales?

 

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, leerkrachten en belangstellenden.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: