Introductiecursus Peuterdans

Introductiecursus Peuterdans

3 november 2019 (zondag)
13.00 – 17.30 uur

Kosten
€ 95,- (incl. boek & certificaat)

Locatie
BSO & KDV  De Maan
Valkeniersweg 108
3075 AZ  Rdam

Aantal deelnemers
max. 20

Schrijf je in met het onderstaande formulier.

Foto’s:

Introductiecursus

In de introductiecursus peuterdans, bestaande uit een dagdeel van 3 tot 4,5 uur, leer je hoe een peuterdansles volgens de lesmethode van Dingjan Peuterdansonderwijs in de praktijk ‘werkt’. De cursus kan je volgen met een groep mede cursisten. Dit is een cursus zonder peuters voor volwassenen. Wil je echter de lesmethode ervaren mèt peuters dan kun je de cursus individueel op maat volgen en een afspraak maken.  Je danst met de trainer mee in de peuterdanslessen.

Zowel theoretisch als praktisch worden diverse onderdelen van de dansles doorgenomen en ervaren door de deelnemers. Een peuterdansles wordt aan den lijve ervaren. Aan bod komen; de op– en af bouw van de les, de structuur van de les, muziek, gebruik van attributen, taal– en ruimtegebruik, stem en houding. De deelnemers gaan ook zelf aan de slag door het maken en het geven van danslesjes aan elkaar.

Na deze cursus zijn de ideeën en gemaakte lesjes meteen bruikbaar in de praktijk. Een introductiecursusboek is bij de cursus verkrijgbaar.

Doelgroep
Pedagogische medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, sportleiders, leerkrachten en belangstellenden.

Vervolg/ verdieping

Voor verdieping kan je na de introductiecursus de vervolgcursus of de verdiepingsdagen peuterdans volgen. Fantasie, attributen en muziek krijgen hier volop de aandacht.
Het volgen van de introductiecursus (op maat) is een verplicht onderdeel van de voorkennis om deel te kunnen nemen zowel aan de reguliere opleiding als aan de praktijkopleiding peuterdans.

Inschrijfformulier

Aanmeldformulier cursus, workshop en onderwijs

 


* = verplicht

Hier staan de verschillende voorwaarden »

Alle cursussen: