Homepage
Peuterdansles
Scholing peuterdansonderwijs
Yvonne Dingjan
Neem contact met ons op
Foto's van het peuterdansonderwijs
In de media
Peuterdans, peuters leren dansen.
Volg Peuterdans op facebook

 

De docente Yvonne Dingjan

Dingjan Peuterdansonderwijs is opgericht door docente en opleider Yvonne Dingjan te Rotterdam. Al zeer jong is zij geinspireerd geraakt door verhalende dans. Vanuit haar jazzballet achtergrond heeft zij tijdens een kunstacademie-studie in Parijs, de Afrikaanse dans ontdekt. Zij heeft de studie in Rotterdam afgerond, in 1991. Ondertussen schoolde zij zich meer en meer in de Afrikaanse dans door het volgen van danslessen en workshops bij beroemde dansers, zoals Bebey Youla. In 2000 heeft Yvonne een didactische, op Afrikaans georiënteerde opleiding gevolgd aan de dansacademie in Tilburg. Inmiddels geeft zij al jaren dansworkshops aan particulieren en bedrijven, aan zowel jong en oud. Zie www.danse-africaine.nl   

Yvonne’s liefde voor peuterdans vindt zijn oorsprong in deze energieke dans. Haar beeldende achtergrond van de kunstacademie en het verhalende aspect van de Afrikaanse dans vormden input voor peuterdans. Zij heeft in haar dansvorm een vertaalslag gemaakt naar de leefwereld van peuters. Intussen blijft ze muurschilderingen maken, voornamelijk voor kinderen.

Sinds 1997 geeft Yvonne in kinderdagverblijven in Rotterdam en omstreken peuterdans aan dit inspirerende volkje. Naast peuterdansles geeft Yvonne sinds 2015 ook peuter- en kleuteryoga.

Voor de allerkleinsten kan zij ook baby-yoga verzorgen. Sinds 2004 geeft zij ook introductiecursussen aan dansdocenten en Pedagogische medewerkers om zelf met peuterdans aan de slag te gaan. Zowel op locatie als op vaste data. Vervolgcursussen zijn in 2009 hier aan toegevoegd.
In 2006 is de Opleiding tot peuterdansdocent opgericht. Inmiddels zijn 10 lichtingen afgestudeerd. In september 2017 start de 11e lichting.

In 2005 en 2006 heeft zij bijscholingen peuterdans gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Sinds haar inschrijving bij de NBDK in 2008, volgt ze hier ook jaarlijks bijscholingen, verzorgd door de NBDK. Sinds januari 2011 is Yvonne geaccrediteerd door de NBDK. Dingjan Peuterdansonderwijs staat tevens als erkend onderwijsinstelling geregistreerd bij de CRKBO vanaf mei 2011. De opleiding heeft van 2010 tot 2014 geregistreerd gestaan bij de BKK, Bureau kwaliteit Kinderopvang, waar de kinderopvang tijdens een 4 jarig lopend project, een opleidingsbudget kon aanvragen.

In ontwikkeling is nu ook dansen met volwassenen en kinderen met een enkelvoudige of meervoudige beperking.

 

Fantasie in Beweging