Homepage
Peuterdansles
Scholing en workshops Peuters Leren Dansen
Yvonne Dingjan
Neem contact met ons op
Foto's van het peuterdansonderwijs
In de media
Peuterdans, peuters leren dansen.
Volg Peuterdans op facebook

 

 

Workshop Yoga & Dans

Hoe leuk zou het zijn om yoga te combineren met dans, een wens die Yvonne, de dansdocente, allang heeft. In 2018 zullen er workshops worden georganiseerd waarin een intrigerend programma zal worden aangeboden, waarin een rode draad van lichaamsbewustzijn, energie, adem en verstilling de dans met de yoga verbindt.

Verdiepingsdagen

Dag 1 en 2 horen bij elkaar, dag 3 kan je alleen volgen na de eerste 2 verdiepingsdagen.

Dag 4 is los te volgen.

Dag 1  Creativiteit in dans

Hoe kunnen wij onszelf trainen om het verloren gebied van de verbeelding weer aan te boren? Hoe krijgen wij weer fantasie in beweging én ..beweging in fantasie, zodat we veel meer op een (verhaal)lijn komen met onze danskinderen? Oftewel, hoe maak je nu een origineel dansverhaal?

Theorie over fantasiegebruik en bronnen voor het maken van een dansverhaal. Wij gaan in op creatieve denktechnieken en het gebruik ervan.

Deze creatieve denktechnieken zijn ook goed bruikbaar voor kinderdanslessen tot 12 jaar.

Dag 2  Theorie/ praktijk

Op deze verdiepingsdag gaan we meer in op de opbouw van een les, de warming up en cooling Down. De dynamiek in de muziek en beweging. Verder komen aan bod dans en muziek-notitie, muziek, choreo's en attributen. En hoe zet je een peuterdansles om naar een kleuterdansles.

De verdiepingsdagen kunnen op maat en in Company worden aangevraagd of zie agenda voor data. Zie voor meer info over tijd en kosten de brochure.

» download de brochure

Dag 3  Praktijkles

Heb je de behoefte om na deze verdiepingsdagen praktijkervaring op te doen, en onder begeleiding een dansles te maken en te geven, dan kan je een datum afspreken om een peuterdansles te geven in Rotterdam. Zie voor meer info over tijd en kosten de brochure.

» download de brochure

Dag 4 Masterclass docentschap

Een masterclass over alle kanten van het docentschap. Hoe om te gaan met feedback?

Hoe maak je een werkplan? Verder alles omtrent de zakelijke kant van een zelfstandig dansdocent zijn. Meer info in de totaal brochure, hieronder te downloaden.

» download de totaal brochure

» vraag Offerte aan

 

Workshops

Workshop 1

Materiaal & Muziek

Voor peuters en kleuterdans is het heel prettig om vanuit thema’s en dansverhalen te werken. Om bewegingen, het thema onderwerp èn het plezier te verduidelijken en te vergroten, is het gebruik van allerhande materialen vaak een ware toevoeging voor je les.

Maar..wat past nu goed bij welk thema? Wil je eens wat anders dan crêpe papier slierten en doekjes?

En welke muziek is dan passend bij een bepaald onderdeel van het dansverhaal?

Een middag vol muziek en materiaal uitwisseling. De vraag is dan ook om zelf als deelnemer ook  materiaal mee te nemen, wat jij als ware vondst hebt ervaren in jouw lessen. Laat je en elkaar inspireren in deze workshop.

Workshop 2
Afrikaanse dans
In een workshop Afrikaanse dans leer je een dans met een verhaal uit het dagelijkse leven onder begeleiding van live percussie. Alle bewegingen staan ergens voor, vertellen een verhaal. Dit is een energieke workshop waarin het samen dansen voorop staat.
Deze workshop kan een onderdeel of een afsluiting zijn na de workshop dans en verbeelding, maar is ook los aan te vragen. Ook kunnen diverse dansoefeningen afkomstig uit de theaterwereld een onderdeel zijn van deze workshop. Deze workshop geeft je veel energie en inspiratie! Momenteel staat de workshop niet op het programma, kan wel op locatie gegeven worden.

Workshop 3

Het dansverhaal

Je hebt leuke ideeën voor een dansverhaal, maar hoe kan je een dansverhaal  boeiend maken en tot  een goed einde brengen? De opbouw van het verhaal is hierin belangrijk.  In deze workshop gaan we ons niet alleen richten op het einde, maar ook op een goed begin en op de ontwikkeling van het verhaal. In de 2e helft van de workshop gaan we in kleine groepjes met ons zelf ontworpen dansverhaal praktisch aan de slag en zullen er levendige, originele en ook kloppende dansstukken ontstaan. De workshop wordt gegeven Yvonne Dingjan.

Workshop 4

Verbeelding In Dans

Een workshop voor iedereen die houdt van verhalende dans of bewegen vanuit een verhaal en zelf meer ideeën wilt hebben om dansverhalen te creëren.

Je fantasie terugvinden en gebruiken om tot dansverhalen te komen, is niet altijd even eenvoudig voor een volwassene. Deze workshop biedt diverse ingangen om je fantasiebronnen weer aan te spreken. Vervolgens zullen de ontstane dansverhalen ook weer leiden tot een nieuw bewegingsvocabulaire.

Verbeelding in dans wordt gegeven door Yvonne Dingjan, docente peuterdans en Afrikaanse dans en opleider van Dingjan Peuterdansonderwijs.

We zullen deze middag door middel van verschillende associatieve oefeningen creatieve verhalen schrijven die bruikbaar kunnen zijn voor de verhalende dans. Muziek en dans komen natuurlijk ook aan bod. Aan het eind van de middag ga je met een aantal bruikbare dansverhalen naar huis.

Workshop 5
Dans en verbeelding
Dit is een inspiratieworkshop voor iedereen die van dansen en theater houdt en of dansles geeft aan kinderen of volwassenen. Met rekwisieten en kledingstukken doe je alleen of in groepjes creatieve dansoefeningen. Je duikt in de rol van het “ding” of kledingstuk. Door vergaand te associëren, ontstaan in de interactie met elkaar prachtige dansverhalen. De verbeelding is geboren. Het lichaam spreekt, woorden zijn overbodig.
Een dansworkshop met een grote diversiteit aan muziek en creativiteit waarin zich fantastische dansverhalen ontvouwen, waar je met veel plezier allerlei ideeën aan overhoudt voor het maken van danslesjes en bewegingsmomenten voor jong en oud! Staat momenteel niet op de agenda.

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, dans– en yogadocenten, leerkrachten en iedereen die van dans, theater en verhalen houdt en les geeft aan alle leeftijden.

Aantal

Staat in de agenda en brochure vermeld, is per workshop verschillend.

De Workshops worden in twee vormen aangeboden;

 

Mogelijkheid 1 Individueel

De workshop wordt op vaststaande data en plaats / tijd aangeboden.

Voor data, duur en prijs zie de agenda.

Klik hier voor de Agenda en aanmelding

» download de brochure workshop 1

» download de brochure workshop 2

» download de brochure workshop 3

» download de brochure workshop 4

» download de brochure workshop 5 (& 4)

 » algemene voorwaarden

Mogelijkheid 2 In Company op locatie
De workshops kunnen worden aangevraagd door bedrijven, de kinderopvang en dansscholen.
Zie ook bij Bedrijfstrainingen.
Datum, tijd, duur: in overleg.

» vraag Offerte aan

» algemene voorwaarden

Fantasie in Beweging