Homepage
Peuterdansles
Scholing peuterdansonderwijs
Yvonne Dingjan
Neem contact met ons op
Foto's van het peuterdansonderwijs
In de media
Peuterdans, peuters leren dansen.
Volg Peuterdans op facebook

 

Nieuws

Dingjan Peuterdansonderwijs in de Nulgroep.

De danslesmethode volgens Dingjan sluit goed aan bij de aanpak van taal– en rekenachterstanden bij zeer jonge kinderen. Leren door beweging werkt echt sneller dan zittend in de schoolbanken!

Rotterdam is de eerste stad in Nederland die is begonnen met de zogenaamde nulgroep, een groep voor 2 en 3 jarigen die voorafgaat aan de basisschool. De nulgroepen zijn onderdeel van voor– en vroegschoolse educatie (VVE) en in het leven geroepen om deze achterstanden voortijdig aan te pakken. De kinderen gaan 5 dagdelen naar de nulgroep. De insteek is dat ze de taal spelenderwijs leren. Toch is het niet alle scholen duidelijk hoe ze de taalachterstand nu het beste kunt aanpakken. Dit kunnen ze zelf vorm geven.

Dingjan Peuterdansonderwijs biedt uitkomst. Via deze zeer taalgevoelige lesmethode komen taal en rekenen via diverse kanalen bij het kind binnen; behalve het gesproken woord, verduidelijken attributen het begrip aanvullend. Kinderen kunnen ze aanraken en vasthouden, waardoor woorden via andere zintuigen ook binnenkomen. Muziek en de uitbeelding van het dansverhaal dragen verder bij aan het beleven van de woorden en begrippen. En.. in elk dansverhaal kunnen kinderen ook iets tellen. Tegelijkertijd zijn de peuters in beweging, twee vliegen in een klap! Taal– en rekenachterstanden en overgewicht kunnen zo tegelijk bestreden worden.